Huisjurist voor MKB

  • gerardger

    Om als ondernemer voldoende juridische bescherming te hebben kunt u een huisjurist inschakelen. Wat zijn de voordelen van de huisjurist?

  • Samen door de COVID-19 crisis

    Als er nieuw producten op de markt komen, dan duurt het een aantal jaar, totdat er sprake is van een volwassenmarkt. Dit gebeurt pas , nadat alle kinderziektes uit het product zijn en het product maatschappelijk is geaccepteerd. Op het moment staat de AED reeds met één voet in de volwassenmarkt. Het is een goedwerkend product en de meeste mensen zijn bekend met een AED. Echter zie je nu ook producten de markt betreden waar te weinig over bekend is. Daarom zijn wij van mening dat het tijd wordt dat er specifieke regels worden opgesteld, betreffende aansprakelijkheid en wet- en regelgeving omtrent het gebruik van AED’s.

    Wij zijn het volledig eens met het feit dat marktwerking voor positieve ontwikkelingen kan zorgen, die bijdragen aan een grotere mate van adoptie. Echter als er geen strengere eisen worden gesteld aan de kwaliteit van de AED dan komt de aansprakelijkheid in het geding. Wat een steeds grotere issue wordt in Nederland/Europa. Bijvoorbeeld: er hangt een AED in een openbare ruimte (gemeente), deze wordt gebruikt, maar blijkt achteraf niet goed te werken. Dan is er een reële kans dat, de nabestaanden, de fabrikant en/of gemeente aansprakelijk stellen.

    Met een keuring, net zoals bij brandblussers of bedrijfsongevallen en gediplomeerde bhv-ers is het goed dat er duidelijkere richtlijnen worden opgesteld. Als de overheid dit niet doet, dan zullen de verzekeraars wellicht bepaalde eisen gaan stellen. Wij zijn van mening dat dit door een onafhankelijk orgaan moet worden gedaan, zoals bijvoorbeeld de overheid.  

    Op het moment kan iedereen een AED kopen. Dit is natuurlijk een goede ontwikkeling, want hoe laagdrempeliger het is om een AED te kopen hoe meer mensen een AED bezitten en dat bevordert de landelijke dekking.

    Door de huidige COVID-19 ontwikkelingen hebben wij besloten om HULP te bieden aan alle verenigingen en opleiders in Nederland. Wij zijn er van op de hoogte dat het aantal personen, per AED trainer, zeer beperkt is. Dat houdt in dat er of minder mensen worden opgeleid er moeten meer AED trainers beschikbaar worden gesteld.
    Bent u van een buurtvereniging, ondernemersvereniging, een sportvereniging of een EHBO-vereniging. En bent u niet in staat om extra AED trainers te kopen? Neem dan contact op met AEDmaster. Zij stellen AED trainers kosteloos beschikbaar, zodat ook in deze moeilijke tijd er voldoende AED bedieners beschikbaar zijn.