Aansprakelijk stellen persoon na verkeersongeval zonder letsel

  • Sahara

    Hallo,

    ik heb een vraagje over aansprakelijk stellen. Ik ben slachtoffer van een verkeersongeval zonder letsel maar met veel materiele schade. De ander heeft meteen aangegeven schuld te hebben, hij had me niet gezien en voegde terug in naar rechts, naar de rijbaan waar ik reed. Daarbij raakte hij mijn achterkant waardoor ik controle over het voertuig verloor en uiteindelijk achterstevoren tegen de vangrail van de linkerbaan eindigde.

    Mijn verzekeraar zegt mij niet te kunnen helpen met de afhandeling omdat ik “alleen” WA verzekerd ben en dus geen recht blijk (!) te hebben op rechtsbijstand/advies. De verzekeraar van de tegenpartij (tussenpersoon) zegt al helemaal niets voor me te gaan doen. (Zijn die altijd zo onbeschoft ?!?)

    De auto staat inmiddels bij een schadebedrijf ter bepaling van de kosten. Het gaat echter om een VW polo uit 1999 die ik in oktober 2010 heb aangeschaft voor 2500 euro. Dikke kans dus dat hij total loss wordt verklaard.

    Het meest vervelende van de zaak is dat ik op dit moment mijn dochter van vier elke dag aan de andere kant van de stad (Amsterdam) naar school moet brengen en dat dit heen en weer reizen met het ov wel erg zwaar is voor die kleine. Ik wilde dus graag een auto huren maar schijn daarvoor actief de tegenpartij aansprakelijk te moeten gaan stellen. Ik kan de autohuur eigenlijk ook niet voorschieten, of lenen met het risico dat het dan niet wordt terugbetaald. Weet iemand hoe dit werkt of hoe ik dit moet aanpakken ? Ik ben hier erg slecht in. Ik heb al een voorbeeldbrief gevonden, maar moet ik dan de persoon zelf (was een bedrijfsauto) of de verzekering aansprakelijk stellen ? Welke argumenten, welke termijn, welke kans van slagen ?

    Bij voorbaat dank voor behulpzame reacties,

    Sahara PS iemand een auto op overschot ?

  • James

    De vraag is al aardig oud, maar waarschijnlijk zijn er mensen met een soortgelijke vraag

    die op zoek zijn naar advies of tenminste een reactie, een antwoord.

    Ik adviseer je bij dergelijke verkeersongevallen altijd eerst gratis advies op te vragen bij een letselschade adviesbureau.

    Letselschade specialisten hebben dagelijks te maken met dit soort lastige vraagstukken en weten daar gelukkig snel een antwoord op te geven.

    Mogelijk heb je wel recht op een letselschadevergoeding, terwijl de verzekeraar anders beweerd.

    De tegenpartij erkend de fout.

    Voor meer informatie over ongevallen en letsel, is hier een handige informatiepagina: Letselschade Advocaat Utrecht

    (telefoonnummer voor eerste gratis advies staat erbij)